Fietsreizen

Als fietsenmaker ga ik samen met mijn gezin vaak op fietsvakantie. De fiets is een perfect vervoersmiddel om een land op het juiste tempo te doorkruisen. Je ervaart alles op een gematigde snelheid, komt in aanraking met de werkelijke natuur, de cultuur, je doorkruist paden die met een auto onbegaanbaar zijn en komt in aanraking met weer en wind. Of beter gezegd, je proeft het land zoals het werkelijk is!

Onze avonturen delen we graag met u. Dus wilt u op de hoogte blijven en zien waar we uithangen, meld u dan aan voor de ‘Aventure du Velo Facebook’ pagina.
Ook delen we graag informatie die nuttig kan zijn voor andere (fiets)reizigers. Zie bijvoorbeeld ons kopje ‘landen info (nog in de maak)’ of schroom niet om ‘contact’ op te nemen.

Waarom avonturen op de fiets?

Onze eerste fietsvakantie startte in (Zuid-)Frankrijk, het was een waar avontuur en niet zo succesvol als we voor ogen hadden. Vandaar op zijn Frans ‘het avontuur op de fiets’. Drie dagen lang worstelde we om met onze zwaar beladen fietsen het dal rondom Aix en Provence te verlaten. Helaas zonder succes en met veel tegenslag. De vakantie eindigde in een mobile home, op een grote familiecamping, met veel kennis over hoe een fietsvakantie zeker niet moet.

Maar we hielden de moed erin. In 2010 vertrokken we met beter materiaal voor de tweede maal op de fiets. Dit keer vanuit thuis via de hoge Ardennen richting Luxemburg en terug via de lage Ardennen. We presteerde beter dankzij het materiaal maar op zoveel regen hadden we niet geteld.

Tenslotte onze derde (en laatste) poging in 2011. Het werd een groot succes. We fietste in iets minder dan drie weken vanuit thuis naar de Middellandse Zee in Zuid Frankrijk (de groene weg route naar de Middellandse Zee). Een prestatie van meer dan 1300 kilometer gecombineerd met avontuur, rust en andere eetgewoonten. Kort gezegd een prachtige fietsvakantie.

Nog nagenietend op de terrassen van Zuid Frankrijk werden er nieuwe plannen gemaakt… Al snel werden dit plannen buiten Europa en nog geen jaar later vertrok Paul samen met een vriend op de fiets naar China. Een avontuur van meer dan 10.000 kilometer verdeeld over 6 maanden…

Laatste blogs

Een nieuwe reis

Het is halverwege juni en ik zwoeg met mijn fiets een helling op, waarvan ik weet [...]

Yvette en Paul live volgen tijdens hun reizen?

Schrijf je dan in voor onze fietsupdate. Als we iets geschreven hebben krijg je het dezelfde dag nog in je mailbox.

Onze reizen

Amerika en een deel van Canada, daar zijn Yvette en ik het wel over eens. Maar waar we precies zullen starten en eindigen weten we nog niet exact. Het bepalen van een route is wederom een moeilijke planning…

De Zuid-Franse gorges route is een indrukwekkende route langs spectaculaire kloven en afgronden. Je komt door diverse culturele steden als; Aix-en-Provance en Nice. Het bovenal zonnige klimaat en de heerlijke Franse keuken maken af.

Via de Benjaminse route naar Rome, maar dan door de oorspronkelijke route dwars door de Alpen te trekken. De Benjaminse +! Eenzaam, zwaar en lang, maar bovenal mooi.

Zwitserland. Het land is voorzien van een volledig bewegwijzerd fietsnetwerk en prachtige vergezichten.De adembenemend Furkapass, daar waar de Rhônegletscher het begin van de rivier vorm, was één van de hoogtepunten van de trip.!

Van sneeuwstorm tot woestijnlandschap. Marokko doet wat ie wil. Voor de uitdagende fietser is dit een must om een keer mee te maken. Hoogtepunt? De Atlas met haar mooie rode kleuren!

Het Noorder-eiland heeft al veel te bieden, maar het Zuider-eiland kent helemaal geen grenzen. Van ruige kusten tot hoge passen tot droge binnenlanden. Nieuw Zeeland is een fietsparadijs!

11.000 kilometer Oostwaarts. Van ongelooflijke gastvriendelijkheid in de Oostblok landen richting de verlaten steppelandschappen van Kazachstan. Op de fiets naar het mysterieuze China… Wat een ervaring!

“De Ardennen zijn het zwaarst”, deelt het eerste routeboekje mede. Glooiende graanvelden volgen, gevolgd door eindeloze zonnebloemvelden. In de Provence komen de smaak en geur van Frankrijk pas echt tot zijn recht. 1.200 kilometer Zuidwaarts…