De datum is bekend

1 april 2012. Duitsland, Polen, Ukraine, Rusland, Kazachstan en China. Een grove route is geschetst, de begroting ligt klaar en ik heb alle vertrouwen met Wouter de reis te maken. De volgende stap is het inlichten van mijn werkgever. Er volgt een ontslag met een schriftelijke intentieverklaring om na de reis terug te kunnen komen.

Kaarten worden gekocht en de route verfijnt. Steden worden bekend en een grove visa planning ontstaat. Verschillende visa bureaus werken niet mee om onze reist werkelijkheid te maken. Alleen het CIBT in Den Haag, maakt het via een lange weg, mogelijk alle visa voor vertrek in handen te hebben.

We verzamelen paklijsten van andere fietser en stellen nauwkeurig onze lijst samen. Wekelijks streep ik dingen af om alles voor het geplande proef fietsweekend van 10 november 2012 in huis te hebben. We fietsen 3 dagen door de Eiffel en verfijnen onze paklijst tot het minimum. We spreken over een eventuele sponsor-actie en Wouter zet een sponsor actie op voor het CCUF.

Langzaam krijgt ook onze website vorm. Inmiddels kunnen vrienden en familie ons volgen via het “blog” waar we wekelijks onze belevingen op willen schrijven.

Om enkele risico te verkleinen sluit ik een uitgebreide Globetrotter reisverzekering af.

Langzaam word het tijd om de puzzel van 15 vaccinaties in de volle agenda, die inmiddels volledig in het teken van de reis staat in te plannen. Ook de fiets moet nog een beurt krijgen en volledig voorzien wordt volledig voorzien van nieuwe onderdelen.

Op mijn verjaardag krijg ik een mooi dagboek van Yvette cadeau, dit richt ik helemaal in met Agenda, kasboek, familie en ambassade adressen.

17 maart, mijn laatste werkdag. Het is een raar gevoel en het vertrek komt dichtbij.

In de laatste twee weken neem ik afscheid van familie en vrienden. Vier dit in de vorm van een groot feest en koop op het laatste nippertje een nieuwe fotocamera.

31 maart, de paklijst is compleet, de fiets voorzien van nieuwe onderdelen en ik voel me klaar voor vertrek…