Op 13 september vliegen we terug naar Nederland. Na een tussenstop in Moskou, staan we zestien uur later weer op Nederlandse boden. Wouter en ik schudden elkaar de hand voordat we wachtende familieleden in de aankomsthal van schiphol ontvangen. We nemen afscheid van elkaar na een half jaar fietsen, maar zeker niet definitief. Eigenlijk mag ik wel zeggen dat ik er een nieuwe vriend bij heb. Die onbekende Nijmegenaar werd mijn reisgenoot, mijn maat op zware momenten en nu, na afloop, blijft hij een goede vriend! Wouter bedankt kerel. Na het hartverwarmende ontvangst van familie en vrienden gaan we samen met Yvette, mijn ouders, broer en zus naar een hotel in de Randstad van Amsterdam. De volgende ochtend genieten we met zijn alleen van een heerlijk Nederlands ontbijt. We wandelen door Amsterdamse stadsparken en rond de middag vertrekken mijn ouders richting huis. Nog één nachtje heb ik samen met Yvette voordat ik aan de tocht naar huis begon.

Op 15 september fiets ik in alle rust naar huis. Vier dagen en drie nachten geniet ik even van het alleen zijn. Fietsen door het  Nederlandse landschap en kamperen met landgenoten en hun vraag ‘waar ga je naar toe’ beantwoorden. Iets wat ik elke fietsreiziger kan aanrader. Neem de tijd om na dergelijke reis te beseffen wat je allemaal beleefd hebt. Op Dinsdag 18 september word ik thuis verrassend ontvangen door familie en vrienden. Een geweldig thuiskomen, en dank aan iedereen die mij met dit avontuur gesteund heeft!!

Wouter en ik zien elkaar geregeld en kijken lang terug op deze reis. Thuis ga ik aan de slag met bijna 3000 foto’s, aangevuld door nogmaals 2500 foto’s van Wouter en lees ik mijn dagboek terug. Nogmaals beleef ik de reis bij het maken van deze website en hopelijk verschijnt binnenkort ook mijn boek. Op 10 December 2012 overhandigen we het opgehaalde sponsor geld, € 1796.77 aan het CCUF. Na de overhandiging aan het Crohn en Colitis Ulcerosa fonds sloten we de reis definitief af.

Nogmaals dank aan iedereen die mij met dit onvergetelijke avontuur gesteund heeft!

Paul Boumans