We zijn weer thuis, al is thuis niet het goede begrip als je geen eigen (t)huis meer hebt. Maar de aankomst in Nederland voelt toch als een soort van thuis komen. Hier wonen onze familie en vrienden, waar we overal met open armen ontvangen worden terwijl we door ons kikkerlandje richting het zuiden fietsen. Het weerzien van iedereen voelt als thuis. Maar ook de vrijheid waarmee we door Nederland fietsen. Het is thuiskomen in een relaxte, ongedwongen sfeer. De mensen om ons heen leven op een sneller tempo. Ze moeten dingen. Dingen die de afgelopen zes maanden niet in ons leven voorkwamen. Denk aan brieven beantwoorden, tanken, het huishouden en ga zo maar door. Maar ook al deze dagelijkse zaken vloeien weer langzaam terug in ons leven, want op de auto’s staat mos en de accu’s zijn leeg. De opgeslagen kleding ruikt muf en een dertigtal brieven wachten om geopend te worden. Maar eerst willen we nog enkele mooie herinneringen met jullie delen voordat we echt aan de dagelijkse routine beginnen en de reis definitief afsluiten.

In de afgelopen zes maanden hebben we namelijk veel wild gezien. Groot en klein wild. Van onschuldig tot gevaarlijk. Eén moment kan ik me nog goed herinneren. We fietsten langs de kust, ergens ten noorden van Californië. Links keken we uit over de Pacific Ocean. Rechts rezen de Rocky’s de hoogte in. Palmen, varens en diverse grassoorten sierden de kustlijn. Bloemen zorgden voor nog meer kleur, rotsen voor ruwheid. Opeens was er die fontein zichtbaar, zo’n honderd meter van de kust. Water spoot omhoog en verdween weer. Dit fenomeen herhaalde zich om de paar minuten en bewoog zich op ongeveer dezelfde snelheid voort als ons. Beide richting het noorden. Beide met dezelfde vrijheid, en dat gevoel van vrijheid besefte ik maar al te goed toen ik deze walvis zag zwemmen. Wij op de fiets, hij of zij in zee. Wat een pracht, wat een beleving en wat een rijk gevoel om zo’n dier in het wild te mogen zien.

Ook willen we iedereen bedanken voor het lezen van onze verhalen en voor de vele warme en motiverende reacties!