Dinsdag 25 December vliegen we naar Dubai. Na een tussenstop van 10 uur vliegen we verder richting Australië. Daar word het vliegtuig bijgetankt en landen we na 2 dagen reizen op Auckland.

Auckland ligt op het Noorder-eiland en is de dichtbevolkste stad van Nieuw-Zeeland. Het kent een warm gematigd zeeklimaat met warme, vochtige zomers en milde, natte winters. Auckland is één van de zonnigste steden en telt gemiddeld 2060 zonuren per jaar. In januari wordt het overdag gemiddeld 23 graden. De stad ligt in een vulkanisch veld. Er zijn in de regio ongeveer 50 vulkanische objecten te vinden, zoals vulkaankegels, meren, lagunes en eilanden. De meeste kegels zijn inmiddels deels of geheel afgegraven. Sommige vulkanische objecten zijn nog steeds zichtbepalend in het stadsbeeld. De vulkanen zelf worden als uitgedoofd beschouwd, terwijl het vulkanische veld slechts als slapend kan worden aangemerkt.

Vanuit daar fietsen we via Tauranga, Rotorua en Taupo naar het Tongariro National park. Het oudste natuurpark van Nieuw-Zeeland, gelegen in het centrum van het Noorder-eiland. Het kent ongerepte ruwe natuur die meer dan de moeite waard moet zijn voor een bezoek.

Via Wanganui fietsen we langs de met gras bedekte, heuvelige westkust naar Wellington. De hoofdstad van het land. Daar zullen we de boot pakken naar Picton, gelegen aan de zuidkant van het natuur schone Zuider-eiland. Een ruwe kustweg van 550 kilometer leidt ons via heuvelig terrein naar Mount Cook. Nieuw Zeelands hoogste berg. 3766 meter. De berg is vernoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook, die Nieuw-Zeeland voor Groot Brittannië ontdekte. Daar zullen we de bekende Franz Josef gletsjer gaan bezichtigen en langzaam verder trekken naar Queenstown.

In Queenstown zal het aan de resterende tijd liggen hoever we nog zuidelijker kunnen afzakken om het land met de fiets te verkennen. Uiteindelijk zullen we via de Oostkust terug fietsen naar Christchurch. Langs de kust kunnen we pinguïns en walvissen spotten. Iets wat we zeker niet aan ons voorbij laten gaan..

Blijf ons volgen en geniet mee van reisverhalen en (hoogstwaarschijnlijk) mooie foto’s!

Paul