De voorbereidingen van Nieuw Zeeland zijn in volle gang. Met de kerst zitten we in het vliegtuig om vervolgens 2 maanden rond te fietsen op beide eilanden.

Omdat Paul pas 3 maanden terug is van zijn reis naar China hebben we in een korte periode de knoop door gehakt en gekeken wat nog nodig is.

Sportschool
Met Paul zijn conditie zit het wel goed. Hij heeft genoeg spieren, zitvlees en uithoudingsvermogen opgebouwd om aan de slag te gaan. Helaas is dat bij mij een ander verhaal.
We hebben ons kort geleden aangemeld bij AM Sports, om minimaal drie keer per week Powerspinning te volgen en te fitnessen. Zeven weken een redelijk strak schema. Met behulp van de lessen van Syb en Lilian gaan we telkens met enthousiasme naar de sportschool!

Route
Na wat rondgesurft te hebben op het internet hebben we twee kaarten aangeschaft van Nieuw Zeeland. Eén overzichtskaart en de Cycling Guide New Zealand. Aan de hand van dit routeboek met kaartmateriaal hebben we op een maandag de hele route uitgestippeld.
Tevens hebben we met hulp van goede (fiets)vriend Bas de kaart van Nieuw Zeeland in de Garmin kunnen zetten, zodat ook de navigatie ons er doorheen gaat helpen.

Onderhoudsbeurt van de Fiets
Paul zijn fiets heeft nog mooie gebruikssporen van Kazachstan en China. Het zand, stof en de verkleurde stickers geven de fiets een versleten uiterlijk. Op een vrije maandag zijn we samen naar Theo Lommen gefietst in Sevenum, zodat we tegelijkertijd wat trainingskilometers te pakken hebben. De hele ochtend en middag zijn we in de weer geweest om onze fijne Koga’s een onderhoudsbeurt te geven met als resultaat dat ze (bijna) als nieuw lijken. Tandwielen en kettingen zijn schoon gemaakt, alles is opnieuw gesmeerd en afgesteld. Theo en Ellen bedankt dat we op deze vrije dag de werkplaats mochten gebruiken! Voor Nieuw Zeeland zijn strenge eisen om het land binnen te kunnen komen met bagage. De tent en fiets moeten goed schoon en ontsmet zijn. De fietsen zijn daarna in de kelder gezet om te wachten totdat ze in de fietsdozen ingepakt kunnen worden voor de vliegreis.

Materialen
Omdat we niet veel kunnen meenemen en we toch zelf willen koken, kamperen etc. hebben we onze paklijst goed doorgenomen. Paul heeft zijn paklijst compleet. Samen zijn we nog op zoek gegaan naar de laatste spullen die ik nog mee kan nemen. Inmiddels is de paklijst zo goed als klaar en kunnen we bijna vertrekken!